Tilbud ved Lycée International:

Lycée International er en fantastisk skole når det gjelder kulturtilbud. Gjennom skoleåret kan både elever og foreldre være med på teater, dans, konserter, kunstutstillinger, foredrag, utflukter og annet. Blant skolens aktiviteter finner vi også teater, jazzorkester, kor, sjakklubb og en matematikklubb for elevene på videregående.

Hvert år arrangeres et fantastisk julemarked hvor hver seksjon selger tradisjonelle juledekorasjoner, samt mat og drikke fra hjemlandet. Dette markedet er viden berømt, og mange kommer langveis fra for å kjøpe bl.a. norske håndarbeidsvarer !

Et annet spennende arrangement er skolens sommeravslutning, Lycée en Fête. Her opptrer elever og lærere med musikk og dans fra de forskjellige landene de representerer, og alle seksjonene tilbyr mat og drikke fra hjemlandene. Enkelte områder på skolen forvandles samtidig til loppemarked hvor elevene kan selge brukte leker og bøker.

Alle seksjonene har i tillegg egne tilstelninger, og den norske seksjonen arrangerer tradisjonell norsk juletrefest i desember og St. Hansfeiring i juni.

17. mai feires hvert år i samarbeid med Sjømannskirken og den Norske Ambassaden.

På Lycéet er det 2 biblioteker, ett for barneskolen og ett for ungdomsskolen og videregående, med en stor samling bøker, blader og filmer både på fransk og de respektive seksjonsspråkene.
Takket være de mange og varierte tilbudene ved Lycée International, får elevene god kjennskap til både egen og andres kultur.

På skolens område arrangeres det òg franskkurs for voksne i regi av den offentlige språkskolen Greta. I begynnelsen av skoleåret kan nyankomne foreldre delta på Check in 2 France, et veldig nyttig todagers introduksjonskurs med ulike forelesere i fransk skole- og dagligliv i regi av foreldreforeningen Apeli.

Tilbud i/utenfor Saint Germain en Laye:

Det finnes mangfoldige kulturaktiviteter i området som inkluderer alt fra ballett, teater, kurs i astronomi, keramikk, tegning, blomsterbinding til kurs i skotsk folkedans og mye mer.

Eksempel på tilbud :
• La Clef i Saint-Germain-en-laye tilbyr blant annet musikk- og dansekurs, språkkurs i fransk og engelsk, teater, tegne- og skulpturkurs.
• Kulturskolene i Mareil Marly, Fourqueux og Chambourcy har også et bredt tilbud.
• Ved Conservatoire à Rayonnement Departemental Claude Debussy har man musikk-, danse- og dramaundervisning.
• Fritidssenteret i Saint Quentin en Yvelines med bl.a. klatring, riding, bading, sykling, kano og mye mer www.basedeloisirs78.fr
• Butikken Zodio i Chambourcy arrangerer de bake og kokkekurs for små og store.
• Happy mômes i Saint-Germain-en-laye har artige engelskkurs for alle aldre.
• Accueil International er en av de ikke-kommersielle organisasjonene i området. De har konversasjonsgrupper i fransk, kokkekurs, utflukter til Paris og Versailles, museumsbesøk, foreldre- og barngrupper og andre kulturelle aktiviteter med mer.
• Det nasjonale arkeologiske museum i Saint-Germain-en-Laye www.musee-archeologienationale.fr
• Slottet Monte Christo hvor Alexandre Dumas bodde www.chateau-monte-cristo.com En reise i impresjonistenes fotspor www.pays-des-impressionnistes.fr

Andre nettsider med gode tips :
Turistkontoret i Saint-Germain-en-Laye
Saint-Germain kommune
Departementet Yvelines

Tilbud i Parisregionen:

Det er selvfølgelig umulig å gi en komplett liste over alle kulturelle aktiviteter like utenfor Paris, men her er noen gode forslag i grei avstand fra Saint-Germain -en-Laye som egner seg for barnefamilier:

Disneyland Paris
Asterix-parken
Slottet i Versailles

Slottet og dyreparken i Thoiry
Fornøyelsesparken Mer de Sable
Monets hager i Giverny
Parken og slottet i Rambouillet
Stade de France, arenaen for sport og konserter i stort format