Området rundt Saint-Germain-en-Laye har spilt en viktig rolle i fransk historie, og er et paradis for historie/kulturinteresserte. Her finner man flotte bygninger, historiske monumenter og en fantastisk natur.
Nedenfor finner du et knippe av byer i kort avstand fra Lycée International. Et greit utgangspunkt når man ankommer denne flotte regionen.

Saint-Germain-en-Laye

Ludvig den 14. ble født i Saint-Germain-en-Laye, en by som har huset mange franske kongelige siden 1000-tallet. I sentrum av byen kan man besøke slottet og ta en spasertur på terrassen, som strekker seg flere kilometer med fantastisk utsikt mot Paris.
Saint-Germain regnes av mange som det største utendørs kjøpesenteret vest for Paris og kan by på mange hyggelige butikker, gode restauranter, teater, kino, bibliotek og et svømmebasseng med olympiske mål. Alt i alt en hyggelig fransk by med et godt internasjonalt miljø !
3 ganger i uken er det marked på den store plassen Marché Neuf midt i sentrum av byen, og her kan man kjøpe alt mulig :mat, klær, antikviteter, etc.
Det er mye skog og turterreng i kommunen og gode muligheter for sykling og turgåing. Her er også en golfbane og flere andre i nabokommunene.
www.saintgermainenlaye.fr

st-germain

Fourqueux

Fourqueux er nabokommune til Saint-Germain-en-Laye og i gangavstand fra Lycée International. Mange familier som har barn på Lycée International bor i Fourqueux, en hyggelig kommune med diverse tilbud til både store og små.
www.ville-fourqueux.fr

fourqueux-ensemble

Mareil Marly

Mareil Marly grenser mot både Saint-Germain-en-Laye og Fourqueux, med kort skoleveg til Lycée International. Byen var lenge et viktig jordbruksområde, men da Ludvig 14 i 1670 bygde mur rundt hele skogen Fôret de Marly for å sikre jaktmuligheter, mistet byen en viktig transportrute.
Mareil Marly er i dag en koselig liten by, med gamle hus og trange gater
www.mareil-marly.fr

Chambourcy

Om lag 3 km fra Saint-Germain-en-Laye ligger kommunen Chambourcy. I tillegg til et koselig sentrum, med trange gater og små hus, tilbyr Chambourcy alt man måtte trenge av varer og tjenester. Her ligger bilforetninger på rekke og rad og flere store kjeder frister med både mat, klær, møbler m.m Og ikke minst det store varehuset Carrefour (hypermarked for dagligvarer m.m.), FNAC (bøker og musikk), Decathlon (Sport), …
www.chambourcy.fr

Poissy

I Poissy lå den kongelige høyborgen før 1300-tallet. Prins Louis IX ble født innenfor byens klostermurer hvor hans tro vokste seg svært sterk, han planla siden sine Korsferder herfra. Klosteret hadde bebore som de første kvinnelige poetene og feministene Christine de Pizan og Hildegard von Bingen. Byen lå i retning mot grensen til Normandie. St. Louis bestefar, Phillipe August, holdt sterk front mot Normannerne, i Mantes la Jolie og Vernon. Prins Louis’ tro ble så sterk at han ble kanonisert som helgen.

I sentrum av byen kan man finne hovedinngangen til Klosteret og besøke Musée des Jouets (Lekemuseet som fortiden er stengt for oppussing) som ligger i portrommet. Videre en spasertur på en pitoresk brostensbelakt vei, som går opp til høyden med Villa Savoy og Messonier Parken. Chateau de Villiers er byens folkelige høyborg med dyr og lekeapparater. Slottet blir brukt av byen til lokale kunsttstillinger og konserter.
Poissy kan by på mange hyggelige butikker, gode restauranter, teater, kino (med Europas største 3D skjerm!), bibliotek og et utendørs svømmebasseng med gress for solbad i sommersesongen på Migneaux øya [ile de migneaux] i Seinen.

2 ganger i uken er det marked på den store plassen midt i sentrum av byen, og her kan man kjøpe alt mulig : mat, klær, etc.
Det er mye skog og turterreng i kommunen og gode muligheter for sykling og turgåing. Her er også en golfbane og flere andre i nabokommunene.

Alt i alt en folkelig fransk arbeiderby hvor en finner hus og leiligheter med større volum for en billigere penge.
Kun 11 min i skolebussen “Bonnet” som kjører gjennom Saint Germain Skogen.
En handler stort i nabobyen Chamboursy.

www.ville-poissy.fr

Rueil Malmaison

Ikke langt unna Saint-Germain-en-Laye bodde Napoleon og Josephine Bonaparte noen år i slottet i Malmaison. Dette slottet er nå omgjort til museum og Josephine er forøvrig gravlagt i kirken Saint-Pierre-Saint-Paul i sentrum av byen.
www.rueil-tourisme.com

Maisons-Laffitte

15 minutters kjøring fra Saint-Germain-en-Laye ligger Maisons-Laffitte, med slottet hvor de kongelige pleide å slappe av etter å ha vært på jakt. For dem som er interessert i hester, er denne byen perfekt, med Europas lengste hesteveddeløpsbane og med cirka 1600 hester som man kan møte i parken og på de mange ridestiene.
www.tourisme-maisonslaffitte.fr

Le Vésinet/Le Pecq

Kommunene Le Vésinet og Le Pecq ligger side om side, langs den vakre eleven Seine, ca. 4 km fra Saint-Germain-en-Laye.
Le Vesinet er en kommune med flotte parkområder og mange store gamle hus. Her ligger den britiske skolen og flere utlendinger er bosatt i kommunen.
I Le Vésinet finner man også den Norske Sjømannskirken, der man kan stikke innom for et vaffelhjerte og en hyggelig samtale.
Le Pecq var et naturlig passeringspunkt for de kongelige på veien fra Paris til St Germain en Laye, og bygde tidlig opp et godt renomé for handel og festligheter. På øyen l’île de Corbière (som deler Seinen i to) finner man restaurant og strender som daterer tilbake til 1930-årene, da denne øyen ble regnet som et paradis for slitne parisere.
www.levesinet.fr
www.ville-lepecq.fr

Marly le Roi

Marly le Roi ligger på veien mellom Saint-Germain-en-Laye og Versaille. Som flere av de andre kommunene vest for Paris, har monarkiet også satt sitt preg på denne lille byen. I 1674 bygde Ludvig 14 Chateau de Marly, et mindre og mer intimt slott enn det han hadde i Versaille. Slottet ble dessverre ødelagt under den franske revolusjonen, men det vakre hagen er den dag i dag et yndet friområdet for innbyggere og tilreisende.
www.marlyleroi.fr
www.versailles-tourisme.com

parc-marly-le-roi

Versailles

Dette er byen hvor Solkongen Ludvig den 14. og hans hoff bodde, og både slottet og parken med den store kanalen er fantastisk. Mindre kjent er kanskje Marie Antoinettes lille bondegård, Petit Trianon, et idyllisk lite område inne i parken med diverse små hus og en liten karpedam.
Byen Versailles har mye spennende å by på, og ligger ikke mer enn 20 minutter unna Saint-Germain-en-Laye.

versailles-ensemble